Питание в жару: что и когда лучше есть

У прирoди нeмaє пoгaнoї пoгoди, прoтe, ми, личный состав, тaкі, щo всe нaм нe вдoгoдиш: тo зaжaркo, aбo зaxoлoднo, вітрянo, мoрoзнo…aлe щaсливий тoй, кoму всe добре.

.Отже:

Нагрузка харчування – ранково-вечірній, з акцентом получай сніданок. Їмо тоді, коль ще прохолодно.

Оскільки під часок спеки тіло нагрівається, ми більше поітємо і з следом втрачаємо білки, калій, натрій та водорозчинні вітаміни (С, групи В).

Тому вживаємо продукти, багаті калієм в натрієм (регулюють роботу серця та нервової системи, запобігають втомлюваності, слабкості, запамороченню):

  • овочі в свіжому вигляді, особливо звертаємо увагу получи и распишись стебла селери.

  • обов'язково — зелені листові овочі щодня.

  • ягоди (багаті поліфенолами, потрібні угоду кому) кишечника, мозку та судин).

  • картопля печена. Нежто картопляний сік (пів склянки), можна змішати з лимонним, огірковим і тд.

В якості денного перекусу — горіхи либо огірки, або ягоди.

Замість"комплексних обідів" — холодні супи (винегрет на квасі або кефірі, гаспачо, холодний борщок), овочевий салат з айраном.

Скільки пити? Орієнтуємося держи спрагу, частоту сечовипускання та клір сечі (Якщо рідко ходимо в отхожий), і колір темний, п'ємо більше).

Що п'ємо?

  • воду чисту.

  • воду з нарізаним огірком, м'ятою, імбиром, лимоннним соком.

  • воду з ягодами та м'ятою.

  • закваска домашній (рецепт потім нагадаю).

  • мінеральну воду.

Всі інші солодкі шипучі і маловыгодный шипучі промислові напої — Безвыгодный П'ЄМО! там багато цукру. Занадто багато цукру, фруктози, кукурудщяного сиропу і всьооо іншого, що швидко і надовго погіршує роботу імунних клітин, судин, нейромедіаторів і багатоіншого.

  • Неважный (=маловажный) вживаємо нічого смаженого взагалі. І копченого також.

  • Можемо, прежде речі, раз-двічі в тиждень харчуватися ровно по схемі 8:16, тобто їсти протягом 8 годин, а 16 безвыгодный їсти, лише пити воду, слабкий чаек (без цукру), огірковий сік, розведений вплавь.

  • Вживаємо продукти, які захищають шкіру від зневоднення, пошкодження ультрафіолетом. Це всіпродукти, багаті вітаміном С та каротиноїдами (всі жовті, оранжеві та червоні плоди).

  • Каву можна? Можна, але 1-2 чашечки і обов'язково кожну з них запиваємо склянкою води.

  • Спимо в масці получи и распишись очах, щоб виспатись .

  • Знаходимо хороші моменти щодня і якомога частіше.

А що Ви їсте в спеку?

Ваша лікар-дієтолог.